97/100punten
Brunello di Montalcino DOCG - 2009 - Helichrysum - San Polino
San Polino - Montalcino

Brunello di Montalcino DOCG - 2009 - Helichrysum - San Polino

97/100 Suckling

Oogstjaar: 2009 - Houdbaar tot: 2035
97/100 punten, schitterende "top Brunello". Kersen, gedroogd rood rijp fruit, complex, krachtig en zachte lange afdronk. Meer
84,50
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Brunello di Montalcino 2009 Helichrysum - 97/100 James Suckling

Donker robijnrode wijn met een heerlijke intense geur in de neus van kersen en gedroogd rood fruit. in de mond is de wijn complex, vol, fris rijp rood fruit, krachtig, maar ook zijdezacht. De afdronk is lang aanhoudend. 
 
De Brunello di Montalcino Helichrysum van San Polino ontleent haar naam aan een aromatisch wild kruid, dat afkomstig is van de hoogste wijngaarden op het San Polino domein. De druiven komend van deze wijngaard zijn altijd elegant, weelderig en prachtig van structuur.

San Polino is een heel kleine zeer gepassioneerde Brunello producent. Het bewerking- en het snoeien van de wijngaard 2,5 ha grote wijngaard geschiedt volledig handmatig. De wijngaard wordt bemest met de mest van het vee dat zij houden nabij de boerderij, de bladeren, het snoeisel. Alles wordt tot compost verwerkt. De wijngaard is aangeplant met 5.000 stokken per ha. 


De wijngaard is gelegen in het zuidelijke deel van Montalcino, nabij Castel Nuovo dell' Abate, in het Val d'Orcia. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 400 meter. De grondsoort in de wijngaard varieert van zand-leem naar (rode)klei-leem en rijk aan kalkgesteente. De bodem is goed gedraineerd en heeft een goede waterdoorlaatbaarheid maar houdt anderzijds ook het water goed vast. De wijngaard ligt op het zuidelijke deel van de helling. In de wijngaard voel je de altijd frisse bries van de wind komend van de nabij gelegen Monte Amiata. 

De oogst van de druiven geschiedt handmatig. De oogst vindt meerdere malen per jaar plaats. Alleen de zeer rijpe druiven worden geoogst. De andere druiven laat men zitten. Deze worden een tot 2 weken later geoogst. De druiven worden altijd binnen 30 minuten na de oogst geperst. Voor het maken van de wijn wordt uitsluitend gebruik gemaakt van inheemse gisten. Tijdens het fermentatie proces kan de temperatuur oplopen tot 28-33 graden Celsius. Voor de veroudering van de wijn wordt gebruik gemaakt van grote Sloveens eiken vaten, Franse tonneaux en barriques. 
 
James Suckling: 97/100

This is crazy wine for the vintage, with incredibly perfumed aromas of cherries and flowers. Full body with fine tannins and a flavorful finish. Stunning. Wine of the vintage. From biodynamically grown grapes.

 

Recent bekeken producten

  •  
    97/100punten
    Brunello di Montalcino DOCG - 2009 - Helichrysum - San Polino

    Brunello di Montalcino DOCG - 2009 - Helichrysum - San Polino

    97/100 Suckling

    84,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »