San Polino - Montalcino

Sorteer producten op:
  •   Brunello di Montalcino DOCG 2012 - Helichrysum - San Polino

    Brunello di Montalcino DOCG 2012 - Helichrysum - San Polino

    James Suckling 95/100 punten

    € 69,50
    € 66,00
    LEES MEER

San Polino is een kleine zeer gedreven producent met slechts 2,5 ha aan wijngaarden. Zij werken geheel volgens de biologisch-biodynamische methode en zijn hiervoor ook gecertificeerd. Hun wijnen zijn werkelijk fantastisch. Ook bij de bekende wijnjournalisten staan hun wijnen bij de top. Voor de Brunello di Montalcino 2010 kregen zij zelfs een score van 100/100!

In het veld en in de wijngaard wordt uitsluitend met de hand gewerkt. De wijngaard is aangeplant met de Sangiovese Grosso stokken. Alles wordt eraan gedaan om de gezondheid van de bodem continue te verbeteren met organische mest en handmatige bewerking. De wijngaard is in 1999 aangeplant met een dichtheid van 5.000 stokken per ha. De wijngaard is gelegen ten zuid-oosten van het stadje Montalcino, nabij Castelnuovo dell’Abate, tussen Montalcino en de Monte Amiata, in Val d’Orcia. De wijngaard ligt op een hoogte tussen de 400 en 450 meter.

Eigenaar is Luigi Fabbro (geboren in Friuli) samen met zijn vrouw Katia Nussbaum (geboren in Londen). Luigi werkte al als kind in de wijngaard van zijn vader. Katia studeerde Sociale Antropologie voordat zij in 1985 met haar man naar Montalcino kwam. 


Vele jaren zijn zij als stel betrokken geweest bij projecten in het Amazone gebied over biodiversiteit. Veel van deze ervaringen hebben zij kunnen toepassen bij hun wijnbedrijf San Polino . Bij San Polino staat de gezondheid en respect voor de bodem als hoogste doel. Met deze basis zijn zij in staat volledig " schone"  wijnen te produceren. 

De Brunello di Montacino oogstjaar 2001 werd als eerste door hun op de markt gebracht. In dit eerste jaar kregen zij direct waardering van grote instellingen zoals Decanter, Gambero Rosso WineSpectator etc.

In de wijnmakerij is het beleid om additieven tot een absoluut minimum te beperken en om de wijnen jaarlijks authentiek te houden, waarbij ook de verschillen per oogstjaar duidelijk tot uiting komen.