€ 10korting
Brunello di Montalcino DOCG 2012 - Helichrysum - San Polino
San Polino - Montalcino

Brunello di Montalcino DOCG 2012 - Helichrysum - San Polino

James Suckling 95/100 punten

95/100 punten, schitterende "top Brunello", uit biologisch dynamische landbouw. Kersen, gedroogd rood rijp fruit, complex, krachtig en zachte lange afdronk. Meer
69,50
59,50
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

Brunello di Montalcino 2012 Helichrysum - 95/100 punten James Suckling

Donker robijnrode wijn met een heerlijke intense geur in de neus van kersen en gedroogd rood fruit. in de mond is de wijn complex, vol, fris rijp rood fruit, krachtig, maar ook zijdezacht. De afdronk is lang aanhoudend. 

San Polino is een heel kleine zeer gepassioneerde Brunello producent. Zij produceren volledig biodynamisch. Het bewerking- en het snoeien van de wijngaard 2,5 ha grote wijngaard geschiedt volledig handmatig. De wijngaard wordt bemest met de mest van het vee dat zij houden nabij de boerderij, de bladeren, het snoeisel. Alles wordt tot compost verwerkt. De wijngaard is aangeplant met 5.000 stokken per ha. 


De wijngaard is gelegen in het zuidelijke deel van Montalcino, nabij Castel Nuovo dell' Abate, in het Val d'Orcia. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 400 meter. De grondsoort in de wijngaard varieert van zand-leem naar (rode)klei-leem en rijk aan kalkgesteente. De bodem is goed gedraineerd en heeft een goede waterdoorlaatbaarheid maar houdt anderzijds ook het water goed vast. De wijngaard ligt op het zuidelijke deel van de helling. In de wijngaard voel je de altijd frisse bries van de wind komend van de nabij gelegen Monte Amiata. 

Het bedrijf is Biolologisch gecertificeerd. zij werken volgens de regels van de biologische, dynamische landbouw. 

De oogst van de druiven geschiedt handmatig. De oogst vindt meerdere malen per jaar plaats. Alleen de zeer rijpe druiven worden geoogst. De andere druiven laat men zitten. Deze worden een tot 2 weken later geoogst. De druiven worden altijd binnen 30 minuten na de oogst geperst. Voor het maken van de wijn wordt uitsluitend gebruik gemaakt van inheemse gisten. Tijdens het fermentatie proces kan de temperatuur oplopen tot 28-33 graden Celsius. Voor de veroudering van de wijn wordt gebruik gemaakt van grote Sloveens eiken vaten, Franse tonneaux en barriques. 

James Suckling: 95/100

Flamboyant young wine with crushed-raspberry, chocolate and orange-rind undertones. Full body, firm and silky tannins and a long and flavorful finish. From biodynamic grapes. Drink in 2020.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14%
  • Oogstjaar:2012
  • Houdbaar tot:2035
  • Artikelnummer:BRU-1010-R03901

Recent bekeken producten

  •  
    € 10korting
    Brunello di Montalcino DOCG 2012 - Helichrysum - San Polino

    Brunello di Montalcino DOCG 2012 - Helichrysum - San Polino

    James Suckling 95/100 punten

    69,50
    59,50
    LEES MEER