Carignano del Sulcis Riserva DOC - Buio Buio - 2017 - Cantina Mesa
Cantina Mesa - Sardinië

Carignano del Sulcis Riserva DOC - Buio Buio - 2017 - Cantina Mesa

Hoogste waardering Gambero Rosso - Italiaanse sommeliers

Oogstjaar: 2017 - Houdbaar tot: 2033
Hoogste waardering Gambero Rosso, rijk, vol, heerlijk intens rood rijp fruit, mooi gelaagd, ronde zijdezachte tannines en wilde bessen in de lang aanhoudende afdronk. Meer
35,95
32,50
  • Uw voordeel: 3,45 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 20,70 korting
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Carignano Riserva DOC - Sulcis - Sardinië - Hoogste waardering Gambero Rosso en Italiaanse Sommeliers

Intens robijnrode wijn met purperen glinsteringen. In de neus geeft de wijn intense geuren, aromatische complexiteit van bramen, bosbessen, koffie, chocolade, Mediterrane kruiden, met lichte noten van vochtige aarde en sandelhout. In de mond is de wijn rijk, vol, heerlijk intens rood rijp fruit, mooi gelaagd, ronde zijdezachte tannines en wilde bessen in de lang aanhoudende afdronk.

De wijn is gemaakt van 100% authentieke Carignano druiven. De wijngaarden zijn gelegen nabij de zee in de Sulcis DOC in het Zuid-Westen van het eiland Sardinië. Het klimaat is Mediterraan met voornamelijk in de herfst en winter regenval en mistralwinden. Het voorjaar en de zomers zijn warm, met in de herfst milde temperaturen en koude winters.

De Carignano stokken zijn aangeplant in wijngaarden met alluviale gronden, leemachtig zand, licht alkalisch, steenachtig, rijk aan calcium. magnesium en kalium.  

De druiven worden eind september tot begin oktober met de hand, na een zorgvuldige selectie, geoogst. Bij de wijnmakerij worden de druiven ontsteeld en vervolgens ondergaan zij het vergistingsproces voor een periode van 18 tot 20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 24° tot 28°C. De verdere rijping geschiedt deels in barriques en deels in tonneaux voor de 2e of 3e keer gebruikt. Vervolgens wordt de wijn geassembleerd en verfijnt zich verder in grote betonnen vaten voor een periode van 6 maanden, waarna de wijn wordt gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog enkele maanden in de kelders van het domein voor verdere verfijning. 

Carignano Riserva wijn/spijs combinatie: Perfect bij lamsvlees, gebraden rund- of varkensvlees en bij rijpe kazen.

De Carignano druif is de ikoon van het Sulcis gebied in Sardinië. De enige wijngaarden in Italië van Carignano (in andere delen van de wereld bekend als Carignan, Cariñena of Mazuelo) bevinden zich op Sardinië. Om precies te zijn, de meeste van deze wijnstokken hebben hun habitat bij uitstek gevonden in de Sulcis-zone, waar het ras sinds 1977 zijn eigen Denominazione di Origine Controllata (D.O.C.) heeft. Er is enige controverse over de manier waarop deze druif hier zijn weg heeft gevonden. Sommige mensen beweren dat de cultivar inheems is in de regio. Anderen zeggen dat hij rond de 9e eeuw door de Feniciërs is meegebracht, maar het is veel waarschijnlijker dat hij hier in de Middeleeuwen, tijdens de Spaanse overheersing van het eiland, is geïntroduceerd. Wat de waarheid ook is, deze variëteit lijkt zich perfect te hebben aangepast aan de nogal extreme bodem- en klimaatomstandigheden van het Sulcis-gebied. Weinig andere variëteiten zouden namelijk in staat zijn het hoofd te bieden aan het bijzondere zoutgehalte, de hoge temperaturen en de lange perioden van droogte die kenmerkend zijn voor deze regio.

 

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:16-18ºC
  • Alcohol %:14,5%
  • Artikelnummer:SAR-1010-R0712-17

Recent bekeken producten

  •   Carignano del Sulcis Riserva DOC - Buio Buio - 2017 - Cantina Mesa

    Carignano del Sulcis Riserva DOC - Buio Buio - 2017 - Cantina Mesa

    Hoogste waardering Gambero Rosso - Italiaanse sommeliers

    35,95
    32,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »