2 rode glaasjes Gambero Rosso
Deze wijn wordt gemaakt van de Carignano druif (100%), De Carignano in dit deel van Sardinië heeft een sterke historische achtergrond. De stokken zijn aangeplant zonder onderstok, zoals in de tijd voor de uitbraak van de phylloxera. Kenners menen dat dit wijnen oplevert die meer uniek en uitgesproken van smaak zijn.
De druiven van deze prachtige wijn komen van stokken die zijn aangeplant omstreeks 1930. De opbrengst van de stokken is heel laag, waardoor dit een prachtige vol fruitige wijn is.
De stokken staan in zanderige grond nabij de zee. De druiven worden eind september handmatig geplukt en zorgvuldig op kwaliteit geselecteerd. Na de pluk worden de druiven zacht geperst en ondergaan deze, gedurende 15 dagen, de eerste gisting in stalen vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog enkele maanden in stalen vaten om daarna gedurende 10 maanden verder te verouderen in eiken barriques alvorens te worden gebotteld. Nadat de wijn is gebotteld blijft deze nog minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.
Wijn/spijs combinatie: mooie combinatie met rijpe Pecorino kaas en gegrild vlees.