Abbia Nova - Lazio

Sorteer producten op:
 •   Senza Vandalismi - Passerina del Frusinate IGT- 2020 - Abbia Nova

  Senza Vandalismi - Passerina del Frusinate IGT- 2020 - Abbia Nova

  Passerina, komend van 50 jaar oude wijngaarden

  17,25
  13,95
  Op voorraad

De eigenaren van Abbia Nova zijn Daniele Proietti en Pierluca Proietti. Zij bezitten totaal zeven ha. aan wijngaarden, nabij de stad Piglio, binnen de Piglio DOCG. Sedert de jaren '80 zijn zij overgestapt naar biologishe wijnbouw en gebruiken ook de principes van Fukuoka (natuurlijke landbouw) en homeopathische landbouwmethoden. Ze hebben zelfs behandelingen als zwavel en koper achterwege gelaten en maken optimaal gebruik van de natuurlijke weerstandsmethoden die de stokken zelf produceren.

 

Sommige wijngaarden van Abbia Nòva waren in de Romeinse tijd al bekende crus, dus hoewel Proietti misschien ambitieus klinkt, is Abbia Nòva in feite een voortzetting van een lange traditie met gebruikmaking van oude inheemse rassen, de witte Passerina en de rode Cesanese. De nieuwe releases zijn enkele van de meest originele wijnen uit Italië, ook al zullen ze in hun ongepolijste, directe vorm misschien niet iedereen bekoren. Met deze wijnen heeft Daniele Proietti het stof doen opwaaien van enkele inheemse schatten van Lazio.

 

Zij maken rode wijnen van 100% Cesanese d' Affile druivenras. Dit druivenras is thans uitsluitend aangeplant in de Regio Lazio, even ten zuiden van Rome, nabij de Ergio Abruzzen. Het is een aromatisch druivenras, dat heel lastig rijpt. Rond 1600 (voor het eerst beschreven) werd van dit ras wijn gemaakt in de omgeving van Firenze. De wijn werd in de Middeleeuwen geroemd door de pausen Innocenzo III en Bonifacio VIII. De wijn is vooral heel populair en geliefd bij Romeinen, door haar volheid, fruit en lage alcoholgehalte. In 2008 kreeg de Cesanese del Piglio de officiele wettelijke DOCG status. 

 

Zij maken ook een witte wijn van 100% Passerina druiven. In dit gebied wordt al zo'n 500 jaar wijn gemaakt van deze Passerina druiven. De Passerina druif, vind je ook in het zuidelijke deel van de Marken en in de Abruzzen.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »