Brezza - Barolo

Sorteer producten op:
  •   Barolo DOCG - 2015 - Brezza - Barolo

    Barolo DOCG - 2015 - Brezza - Barolo

    Bio, 4 druiventrosjes Italiaanse Sommelier

    37,95
    34,95
    BESTEL
  •  
    Bio
    Nebbiolo d’Alba DOC Vigna Santa Rosalia - 2018 - Brezza

    Nebbiolo d’Alba DOC Vigna Santa Rosalia - 2018 - Brezza

    Bio, Vier druiventrosjes Italiaanse sommeliers

    20,70
    19,50
    BESTEL
  •   Barbera d' Alba Superiore DOC - 2016 - Brezza

    Barbera d' Alba Superiore DOC - 2016 - Brezza

    Bio, 4 druiventrosjes Italiaanse Sommelier

    20,70
    19,50
    BESTEL
  •   Barolo DOCG - Barolo - 2015 -  Cru Castellero - Brezza

    Barolo DOCG - Barolo - 2015 - Cru Castellero - Brezza

    Bio - Hoogste waardering Italiaanse sommeliers

    47,15
    44,50
    BESTEL
  •   Langhe DOC - Chardonnay - 2018 - Brezza

    Langhe DOC - Chardonnay - 2018 - Brezza

    Bio, 4 druiventrosjes Italiaanse Sommelier

    16,50
    15,50
    BESTEL

De familie Brezza is sedert 1885 eigenaar en exploitant van hun wijnmakerij en wijngaarden. Het pand heeft zijn naam ontleend aan Giacomo Brezza, die samen met zijn vader Antonio in 1910 hun eerste fles had geproduceerd. Gelegen in de wijngaarden op een steenworp afstand van het centrum van het dorp Barolo, in het hart van de Barolo DOCG, is de wijnmakerij, evenals het restaurant en het hotel, die allemaal eigendom zijn van de Brezza familie.
 
Thans is de 4e generatie die de tradities voortzet. Sedert enkele jaren werkt Brezza volgens de regels van de biologisch landbouw. Hun wijnen zijn Bio gecertificeerd. De filosofie van Brezza is om geen blendwijnen te produceren maar uitsluiten mono rassenwijnen. En vooral veel zorg, tijd en aandacht aan een gezonde wijngaard te besteden. 
 
Door het adequaat snoeien en uitdunnen van de wijngaard wordt de vitaliteit van de bodem versterkt. Sommige wijngaarden van Brezza zijn al 70 jaar oud en produceren nog steeds gezonde druiven. 
 
Het oogsten geschiedt zeer zorgvuldig met de hand. De focus is om de druiven op het juiste rijpingsmoment te plukken. De pluk geschiedt dan ook zeer selectief en meerdere malen wordt de wijngaard hiervoor doorlopen. 
 
Brezza maakt geen gebruik van aangekochte gisten voor het vergisten van hun wijnen. Gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gisten uit de wijngaard. De rijping van de wijn geschiedt traditioneel in grote Slavniische eikenhouten vaten van 3000 liter die niet worden geroosterd. Alle wijnen die in de eiken vaten rijpen worden niet gefilterd of geraffineerd.
 
 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »