Terredora Di Paolo - Campania

Sorteer producten op:
 •   Taurasi Pago dei Fusi DOCG - 2010 - Terredora

  Taurasi Pago dei Fusi DOCG - 2010 - Terredora

  93/100 punten WineSpectator

  43,95
  41,95
  Op voorraad

Terredora werd opgericht, en wordt vandaag de de dag nog steeds gerund, door de familie Mastroberardino. Dit is een van de meest historische "wijn families" in de Regio Campania, die terug gaat tot rond 1700. Officieel werd het bedrijf geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in 1868.

Het bedrijf heeft een zeer grote bijdrage geleverd in de herontdekking  de oude en authochthon druivenrassen uit de Campania Regio, zoals de Aglianico, de Fiano, de Greco en de Falanghina. Deze druivenrassen hebben een heel grote rol gespeeld bij het weer op de kaart zetten van Campania als belangrijke wijnregio.

Innovatie is de zo noodzakelijke sleutel geweest bij het herintoruceren van de mooiste wijnen uit Campania. Terwijl de eeuwenoude tradities nauw verbonden bleven bij deze nieuwe ontwikkelingen.

Sinds 1994 verkoopt Terredora uitsluitend gevinifieerd druiven uit de eigen wijngaarden. Deze fundamentele stap werd genomen om de hoogste kwaliteit te kunnen realiseren. Hierdoor is men in staat de gehele cyclus van teelt tot aan productie volledig onder controle te houden en in te richten zodat de beste resultaten worden behaald.

De wijngaarden (200 ha groot) zijn gelegen nabij Montefusco, ooit de hoofdstad van het Vorstendom Ultra, thans onderdeel de Irpinia subregio. De state of the art wijnkelder wordt omsloten door het natuurlijke landschap van Serra di Montefusco en ligt op een hoogte van 650 meter boven de zeespiegel. Vanuit hier heb je een prachtig zicht op de D.O.C. en D.O.C.G. wijnstreken van Irpinia: in Sabato vallei - Fiano di Avellino en Greco di Tufo, en in Calore Vallei - Taurasi.

De wijnen uit Irpina onderscheiden zich door hun mooie complexe bouquetten als gevolg van de mineralige grond en de ligging ten opzicht van de zee.

Terradora besteedt veel aandacht aan hun wijngaarden en hun wijnkelders. De geschiedenis alsmede de locale de wijncultuur met oude tradities worden de mooiste wijnen gemaakt.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »