Travaglini - Gattinara - Alto Piemonte

Sorteer producten op:
  •   Gattinara DOCG - Alto Piemonte - 2018 - Travaglini

    Gattinara DOCG - Alto Piemonte - 2018 - Travaglini

    93/100 punten Suckling - 5 sterren Italiaanse Sommeliers (2016)

    29,95
    Op voorraad

Het eerste productiejaar van Travaglini was 1958. Totaal beschikt het bedrijf nu over zo'n 52 ha. aan wijngaarden. Het bedrijf wordt op dit moment geleid door Cinzia Traviglini. Inmiddels zijn zo'n zestig jaar verstreken sinds Travaglini debuteerde met de eerste fles Gattinara, die toen in zesliterformaat werd geproduceerd, met de klassieke "kromme" vorm die ook vandaag nog wordt gebruikt.

 

Travaglini kocht oude wijngaarden van de families die stopten met de wijnbouw en naar de steden trokken om in de opkomende industrieën hun geld te verdienen. Travaglini is door alle jaren heen de wijnbouwtradities van Gattinara trouw gebleven. Het resultaat kwaliteitswijnen, gemaakt met behulp van moderne apparatuur in combinatie met de traditionele wijnbouw.

 

Gattinara is een klein stadje in het hart van de gelijknamige wijnstreek in Alto Piemonte, aan de voet van de Monte Rosa, gelegen tussen Novara en Biella. Een buitengewone plek met een uniek terroir, ongelooflijk geschikt om Nebbiolo wijnen van grote complexiteit, elegantie en frisheid te produceren. Het microklimaat van Gattinara is wat dit gebied uniek maakt en ongelooflijk perfect voor wijnbouw. Gattinara, een van de oudste oorsprongsbenamingen van Italië, kreeg in 1967 de erkenning DOC en werd in 1990 DOCG.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »