97+/100punten
Sperss - Barolo DOCG - 2015 - Gaja
Gaja-Piemonte

Sperss - Barolo DOCG - 2015 - Gaja

97+/100 punten Robert Parker

Oogstjaar: 2015 - Houdbaar tot: 2050
Parker 97+/100 geeft deze schitterende Barolo van Gaja, krachtige volle intense smaak van donker, rijp fruit, zoals pruimen en zwarte kersen, lange intense afdronk is krachtig en levendig.  Meer
295,00
Nog 1 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Sperss Barolo - Angelo Gaja - 97+/100 Robert Parker

Deze fantastische Barolo van Gaja geeft in de neus levendige en intense hints van vooral kruiden en specerijen, tijm, kruidnagel, zwarte peper en een vleugje rook. In de mond geeft de wijn een krachtige volle intense smaak van donker, rijp fruit, zoals pruimen en zwarte kersen met een interessante noot van citroen marmelade. De lange intense afdronk is krachtig en levendig. 
 
Het oogstjaar was een uitstekend jaar met zeer gunstige klimaatomstandigheden het hele jaar door (sneeuw in de winter, regen in het voorjaar, een perfecte zomer) waardoor de druiven tot een fantastische kwaliteit konden uitgroeien. In september waren de omstandigheden optimaal voor een uitstekend oogstjaar 2015. Het oogstjaar gaf de mogelijkheid om de beste kwaliteit te laten zien van de wijnen uit Serralunga, met de sterk klei-achtige grondsoort. De Sperss Barolo is expressief en plezierig, het toont zijn spieren, maar ook zijn bijzondere finesse. 
 
De wijngaard van Sperss is gelegen in het deelgebied Marenca-Rivette in de gemeente Serralunga. De wijngaard is ingericht als een amfitheater, met een totaal oppervlakte van 12 ha. met zeer compacte klei-kalkrijke mergelachtige mergelsoorten. De wijngaard is gelegen met zuidelijke en zuidwestelijke blootstelling op een gemiddelde hoogte van 370 meter. De wijngaard is aangeplant in de midden zestiger jaren van de vorige eeuw.
 
Tot 1961 kocht de Gaja familie de druiven in de Langhe streek voor hun Barolo wijnen. In 1961 kochten zij 10 ha wijngaard in een van de beste gebieden in de Serralunga streek. Zij gaven het de naam Sperss, dat verwijst naar de krachtige wijnen uit Serralunga.
 

De fermentatie van deze wijn geschiedt met de schillen in stalen vaten bij een temperatuur van 28ºC, gedurende de eerste week en vervolgens nog 2 weken op een temperatuur van 18ºC. De rijping van de wijn geschiedt gedurende 12 maanden in barriques, gevolgd door 12 maanden in grote eiken vaten.

Sperss wordt gekenmerkt door het typische karakter van het Serralunga terroir, met een diepe structuur en mooie rijpe tannines. De geur geeft is vol van donkerrood fruit, is puur,  en geeft verfijnde hints van teer, zoethout en truffels.

Tot het oogstjaar 2013 werd Sperss op de markt gebracht als Langhe Nebbiolo. Vanaf het oogstjaar 2013 is Sperss een Barolo. De 5% Barbera druiven die in de "oude Sperss" zaten zijn komen te vervallen. De wijn is nu gemaakt van 100% Nebbiolo druiven.

Robert Parker: 97+/100

In the 2015 Barolo Sperss, you can taste the iron rust and minerality that is so specific to the soils of Serralunga d'Alba where this wine is born. It is very bold and represents the more powerful of these two wines from Barolo. Cerequio is always the more floral, while the Sperss has an immediate cherry and some lingering, bold, blackberry aromas that make a strong impact. However, this wine does not have the austerity of a classic Barolo. Instead it shows a richer texture and it casts a wider net of flavors. Serralunga d'Alba fruit is marked by stronger concentration and ripeness, with a very firm and unyielding quality of tannin that should hold the wine steady as it moves through its aging evolution. This is a truly beautiful albeit brawny Nebbiolo.

Recent bekeken producten

  •  
    97+/100punten
    Sperss - Barolo DOCG - 2015 - Gaja

    Sperss - Barolo DOCG - 2015 - Gaja

    97+/100 punten Robert Parker

    295,00
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »