DE TIEN BESTE BAROLO CRU'S VOOR U OP EEN RIJTJE

28-12-15 / Clement van Dijk < TERUG NAAR OVERZICHT

De 10 beste Barolo Cru's voor u op een rijtje


De Barolo wordt veelal ook de Koning der Wijnen genoemd. De Barolo is werkelijk een fantastische wijn. Een fles Barolo kost dan ook nogal wat. U ziet grote prijsverschillen tussen de ene Barolo en de andere Barolo. Wat is hier de oorzaak van? De Barolo moet volgens de DOCG regels gemaakt zijn van 100% Nebbiolo druiven en een minimale opvoeding hebben ondergaan van 38 maanden alvorens de wijn op de markt mag komen. Van deze 38 maanden moet de wijn minimaal 18 maanden in eiken vaten zijn gerijpt.

Het maken van een “echte Barolo” kost met name door de lange rijpingsperiode de producent veel geld. Doordat de Barolo erg populair is wordt er met de regels gespeeld, want er kan veel geld worden verdiend. Als u een Barolo ziet van onder de € 20,00 moet u zich afvragen of u te maken hebt met een echte Barolo. U kunt dit gemakkelijk controleren.

 

 

 

Oddero - Barolo - La Morra

 

Barolo - La Morra - Elegant - Finesse

 

 

https://www.fattoria.nl/barolo-docg-commune-di-barolo-2015-cru-mon-privato.html

 

Barolo - Monprivato - Finesse en lichte mineraliteit

 

https://www.fattoria.nl/barolo-serralunga-docg-2015-ettore-germano.html

 

Barolo - Serralunga - Krachtig, mooie tannines, lang bewaarpotentieel

 

Paolo Conterno

 

Barolo - Monforte d'Alba - uniek terroir voor het maken van langlevende en volumineuze Barolo's.

 

 

Elvio Cogno - Novello

 

Barolo - Novello - Het zuidelijke-westelijke deel van de Barolo - uniek terroir voor de Barolo's met veel finesse en een lang bewaarpotentieel

Weet u dat er ook grote verschillen zijn in terroir (zoals o.a. ligging, grondsoort, hoogte, zon, wind etc.) in het Barolo gebied. Het gevolg is dat er ook nogal wat verschillen zijn tussen de Barolo cru's. De Barolo's die uit een specifiek Barolo deelgebied komen. Wij hebben voor u een PDF gemaakt en de 10 beste Barolo Cru's voor u op een rijtje gezet. Download uw gratis PDF.

 

DOWNLOAD PDF BESTE BAROLO CRU'S

 

Wij wensen u veel leesplezier met de PDF van de 10 beste Barolo cru's.

Wilt U op de hoogte blijven van onze Barolo Proeverijen, Barolo Webinars of Barolo Aanbiedingen laat ons dit weten en Vul hier uw gegevens in.

 

Lees ook ons artikel of luister onze podcast "Alles wat je moet weten over de Barolo"

 


Lees ook ons artikel of luister onze podcast "Alles wat je moet weten over de Barolo"
 
Maak keuze uit onze uitgebreide selectie van de vele Barolo's. De prijzen van laag, beginnend voor rond de € 25,00 oplopend tot meer dan € 100,00. Wijnen met de hoogste waarderingen, onbekende parels, proefdozen etc. Schrijf in voor onze nieuwsbrief en ontvang de scherpste aanbiedingen. Naar de Barolo's in onze winkel. 
 

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Eén van de nieuwe regels is dat webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, een leeftijd controle moeten toepassen. Als gevolg hiervan zijn wij verplicht om ook uw geboortedatum op te vragen en te controleren bij het plaatsen bij een bestelling.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »