DE TIEN BESTE BAROLO CRU'S VOOR U OP EEN RIJTJE

28-12-15 / Clement van Dijk < TERUG NAAR OVERZICHT

De 10 beste Barolo Cru's voor u op een rijtje


De Barolo wordt veelal ook de Koning der Wijnen genoemd. De Barolo is werkelijk een fantastische wijn. Een fles Barolo kost dan ook nogal wat. U ziet grote prijsverschillen tussen de ene Barolo en de andere Barolo. Wat is hier de oorzaak van? De Barolo moet volgens de DOCG regels gemaakt zijn van 100% Nebbiolo druiven en een minimale opvoeding hebben ondergaan van 38 maanden alvorens de wijn op de markt mag komen. Van deze 38 maanden moet de wijn minimaal 18 maanden in eiken vaten zijn gerijpt.

Het maken van een “echte Barolo” kost met name door de lange rijpingsperiode de producent veel geld. Doordat de Barolo erg populair is wordt er met de regels gespeeld, want er kan veel geld worden verdiend. Als u een Barolo ziet van onder de € 20,00 moet u zich afvragen of u te maken hebt met een echte Barolo. U kunt dit gemakkelijk controleren.

 

 

Weet u dat er ook grote verschillen zijn in terroir (zoals o.a. ligging, grondsoort, hoogte, zon, wind etc.) in het Barolo gebied. Het gevolg is dat er ook nogal wat verschillen zijn tussen de Barolo cru's. De Barolo's die uit een specifiek Barolo deelgebied komen. Wij hebben voor u een PDF gemaakt en de 10 beste Barolo Cru's voor u op een rijtje gezet. Download uw gratis PDF.

 

DOWNLOAD PDF BESTE BAROLO CRU'S

 

Wij wensen u veel leesplezier met de PDF van de 10 beste Barolo cru's.


 


 
Maak keuze uit onze uitgebreide slectie van de vele Barolo's. De prijzen van laag, beginnend voor rond de € 25,00 oplopend tot meer dan € 100,00. Wijnen met de hoogste waarderingen, onbekende parels, proefdozen etc. Schrijf in voor onze nieuwsbrief en ontvang de scherpste aanbiedingen. Naar de Barolo's in onze winkel. 
 

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Op basis van de wijnen die wij hebben geproefd kunnen nu al zeggen dat 2015 een geweldig oogstjaar is geweest in Montalcino, vergelijkbaar met de oogstjaren 2010, 2007, 2006, 2001 en 1997.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »