TOP-10 BESTE WIJNEN VOOR DE FEESTDAGEN

24-11-16 / Clement van Dijk < TERUG NAAR OVERZICHT

Tijdens de feestdagen wilt u de mooiste wijnen op tafel hebben staan. Graag helpen wij u met de mooiste 10 Italiaanse wijnen.

Witte wijnen: 
- 1. De wellicht meest verrassende witte wijn, die wij u willen adviseren is een witte wijn van de Amalfikust, uit de Regio Campania - De wijnen van Marisa Cuomo zijn werkelijk fantastisch en waar feest tijdens het diner. De witte wijnen zijn gemaakt uit authentieke druivenrassen Biancolella en Falenghina. De wijngaarden liggen op zo'n 500 meter hoogte op de steile rotsen van de Amalfikust. De stokken waarvan de druiven worden geplukt zijn deels rond 1920 en deels rond 1950 aangeplant. Door de ouderdom van de stokken neemt de productie per stok af, maar neemt de complexiteit van de druiven toe. Marisa Cuomo heeft schitterende witte wijnen in meerdere prijsklassen. Hun topwijn is de Fiorduva, de favoriet in de Italiaanse sterrenrestaurants. Hier vindt u de wijnen van Marisa Cuomo.
 
- 2. Nieuw in ons assortiment, de mooiste witte wijnen uit Friuli van Schiopetto. Fantastisch mooie eetwijnen, jaarlijks slepen zij de hoogste waarderingen in de wacht. Jaarlijks krijgen zij voor hun wijnen 3 rode glaasjes in de gambero rosso, en de hoogste waarderingen van 5 druiventrosjes in de Bibenda gids, de gids van de Italiaanse sommeliers. Ook James Suckling is lovend over hun wijnen. Hij beoordeeld hun wijnen jaar op jaar tussen de 92/100 en 95/100 punten.

 

- 3. Of kies een van de schitterende wijnen van Castel Sallegg uit Alto Adige, met als topper, de Pratum, Pinot Bianco, Uitmuntend oordeel Gambero Rosso. Castel Sallegg is gelegen in de Dolomieten. Hun wijngaarden liggen nabij het Lago di Caldaro. Zij maken wijnen in verschillende prijsklassen, waarbij hun Pinot Bianco, Pratum jaarlijks de hoohgste waarderingen krijgt. Een fantastisch mooi wijnhuis. Hier vindt u de witte wijnen van Castel Sallegg.





Rode
wijnen:

- 4. In deze lijst mogen de rode wijnen van Pietradolce, uit Sicilie niet ontbreken. Schitterende wijnen, gemaakt van druiven komend van meer dan 100 jaar oude stokken, van de hellingen van de vulkaan Etna. De " topwijn" van Pietradolce is de Barbagalli, gemaakt van Nerello Mascalese druiven. Deze wijn heeft van James Suckling 100/100 punten gekregen en in de Gambero Rosso 2016 was deze wijn uitgeroepen tot de beste rode wijn van Italie. Naast rode wijnen maakt Pietradolce ook witte wijnen, gemaakt van de authentieke Carricante druif.  Hier vindt u de rode wijnen van Pietradolce. 

- 5. Natuurlijk mag de Brunello di Montalcino, als de meest bekende en geliefde Italiaanse wijn niet ontbreken. De Brunello di Montalcino is wereldwijd de meest geliefde Italiaanse wijn. Wij hebben een breed assortiment van verschillende Brunello wijnen. Alle wijnen komen van producenten, die lid zijn van het Consortium van de Brunello di Montalcino. Zo weet u zeker dat u voor uw geld een echte Brunello koopt. Wij hebben Brunello's in verschillende prijsklassen, allen hebben het officiele DOCG keurmerk en zijn gemaakt volgens de eisen van het Consortium. De keus welke? Is aan u. Oudere oogstjaren zijn al wat meer op dronk. Wilt u advies? Wij helpen u graag.
Hier vindt u een overzicht van de Brunello wijnen uit ons assortiment. 

- 6. Ook de Barolo is een zeer geliefde wijn bij de Italianen tijdens de feestdagen. De Barolo komt uit de Regio Piemonte, het noord westen van Italie. Wij hebben een breed assortiment van de wereldwijd geliefde Koning der Wijnen, zoals de Barolo ook wel wordt genoemd. Alle wijnen uit ons assortiment zijn gemaakt door kleine wijnboeren die allen lid zijn van het Consortium Langhe Vini.Zo weet u zeker dat u een echte Barolo koopt. Welke? De keus is aan u, afhankelijk van uw budget. Oudere oogstjaren zijn inmiddels wat meer op dronk, dan de jongere oogstjaren, die nog wat tijd nodig hebben om verder te rijpen. Hier vindt u een uitgebreide selectie van Barolo wijnen. 

- 7. De Amarone, gemaakt van ingedroogde druiven en met een hoog alcohol percentage (boven de 15%), is een fantastische wijn bij vlees- of wildgerechten, maar ook super bij een kaasplateau. Hier vindt u de mooiste Amarone wijnen.

- 8. Weet u dat nabij de Toscaanse kust, bij Bolgheri de Italianen fantastische Bordeaux wijnen maken, wijnen met als basis Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. De wijnen uit de Maremma, zijn een waar feest voor de wijnliefhebbers. Door de wijnjournalisten worden deze wijnen hoog gewaardeerd en zijn dan ook zeer geliefd bij vele wijnliefhebbers wereldwijd. Hier vindt u de schitterende SuperTuscans.

- 9. Als laatste willen wij u de wijnen van Donnafugata eveneens uit Sicilie adviseren. Geweldig mooie wijnen, hoog gewaardeerd en gunstig in prijs. Donnafugata krijgt al jaren de hoogste waarderingen in de Gambero Rosso voor hun wijnen. De wijnen van Donnafugata vindt u in iedere prijsklasse, vanaf € 11,95 tot aan € 45,=. Hier vindt u de wijnen van Donnafugata.

Dessertwijnen: 
Wij willen zeker de dessertwijn Sergio Mottura, Muffo, niet onthouden. Gemaakt van ingedroogde Grechetto druiven. Een voortreffelijke wijn bij desserts, zowel zoet, met taart, maar ook een perfecte combinatie met pittige kazen. Ook zeer geliefd is de Ben Rye Passito van het Siciliaanse eiland Pantelleria. 

Wilt u ook nog hulp bij de wijn/spijs combinaties? Klik dan hier en ga naar de pagina van het basis overzicht wijn/spijs combinaties.

Heeft u nog vragen, of wilt u hulp, een advies, mail ons, schrijf uw vraag in de chat, of stuur een whatsapp naar 06 516 08 449.

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Eén van de nieuwe regels is dat webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, een leeftijd controle moeten toepassen. Als gevolg hiervan zijn wij verplicht om ook uw geboortedatum op te vragen en te controleren bij het plaatsen bij een bestelling.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »