BAROLO-2014

Het Barolo oogstjaar 2014 behoort niet tot de allerbeste oogstjaren. Desalniettemin zijn er in 2014 prachtige Barolo's gemaakt door een strengere selectie in de wijngaarden. De Barolo's 2014 beginnen nu " op dronk" te komen. Het bewaarpotentieel is korter. Je kunt nog zo'n 10 jaar van deze Barolo's 2014 genieten.
Sorteer producten op:
 •  
  Magnum1,5 ltr
  Barolo DOCG - Magnum - Cru  Torriglione - 2014 - Roberto Voerzio

  Barolo DOCG - Magnum - Cru Torriglione - 2014 - Roberto Voerzio

  Magnum, 1,5 liter, Cru Barolo Torriglione, Rocche Annunziata, La Morra

  540,00
  Op voorraad

 

Het Barolo oogstjaar 2014 behoort niet tot de allerbeste oogstjaren. Desalniettemin zijn er in 2014 prachtige Barolo's gemaakt door een strengere selectie in de wijngaarden.

In de loop van de zomer leek het seizoen min of meer verloren. Gelukkig veranderde het "koude zomerweer" in de 2e helft van augustus totaal waardoor de druiven nog een enorme kwaliteitssprong konden maken. Groot voordeel hierbij is dat de Nebbiolo druiven pas heel laat eind oktober, begin november worden geoogst, waardoor er nog alle tijd was om de druiven optimaal te laten rijpen.

De Nebbiolo druiven hebben een groot potentieel, met een werkelijk verbazingwekkend aanpassingsvermogen. Goed bewerkte wijngaarden met goed gevormde clusters vertoonden geen enkel effect van schimmelaanvallen (die snel kunnen ontstaan door natheid en kou). Door de gunstige ligging van een groot aantal wijngaarden kon optimaal worden geprofiteerd van de late zon, maar ook van de drogende winden. Helaas werden lokaal ook een aantal producenten getroffen door zeer lokale hagelbuien waardoor een groot deel van de oogst verloren is gegaan. Geconcludeerd kan worden dat het voor de wijnboeren in Barolo een teleurstellend jaar is geweest. Desalniettemin zijn in 2014 ook prachtige Barolo's gemaakt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »