BAROLO-2017

Het oogstjaar 2017 was een Vier **** Sterren Oogstjaar. Het was een warm en droog jaar vooral in de zomer. In het algemeen zullen de Barolo's uit 2017 Barolos minder snel "op dronk" zijn dan je op basis van de hoge temperaturen zou verwachten. De Barolo's 2017 hebben een aangename frisheid en zullen zo rond 2027 een prachtige verrassing zijn voor de vele Barolo liefhebbers.
Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Oogstjaar 2017 - Barolo - Vier Sterren

 

De Barolo's uit het oogstjaar 2017 zullen zo rond februari 2021 op de markt komen. Het oogstjaar 2017 kan worden gewaardeerd als een Vier Sterren Oogstjaar.

 

Het oogstjaar 2017 zal in het geheugen blijven vanwege het warme klimaat en de schaarse regenval. De winter was mild, met slechts beperkte sneeuwval, terwijl de lente werd gekenmerkt werd door wat regen en bovengemiddelde temperaturen voor het seizoen. De zomer was bijzonder warm en vooral droog, echter waren de nachttemperaturen in de zomer lager dan in de andere warme zomers. Vanaf eind augustus werden de temperaturen duidelijk lager en viel er ook meer regen. De druiven konden zich hierdoor in het laatste deel van het groeiseizoen perfect ontwikkelen. Om te voorkomen dat door de hoge zomertemperaturen de druiven te geconcentreerd zouden zijn hebben veel wijnboeren ervoor gekozen om de groene oogst zo veel als mogelijk in de zomer te beperken. De oogst van de Nebbiolo druiven was dan ook wat eerder dan normaal gesproken. 

 

Het oogstjaar 2017 heeft Barolo's gegeven met een grote belofte, zeker gezien de angsten in het begin van de zomer. Hiermee wordt nog weer eens bevestigd hoe goed de heuvels van de Langhe geschikt voor de wijnbouw.

 

Naar verwachting zullen de Barolo's uit het oogstjaar 2017 zo rond 2027 "op dronk" beginnen te komen. Het eerste de Barolo's uit La Morra en het centraal gelegen oude stadje Barolo. Voor de Barolo's uit Serralunga en Monforte d'Alba is het verstandiger nog te wachten met het "grote genieten" tot 2030. 

 

Wilt u advies bij de aankoop van Barolo's ? Wij helpen u graag, kennen de producenten en hun wijnen. Bel gerust met +31 30 66 212 83. Of stuur een whatsapp naar +316 516 08 449, of een mail naar [email protected]

 

La Morra

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »