BAROLO 2000-2012

Waarom nu nog 7 tot 10 jaar wachten om van zo'n fantastische Barolo te genieten? Koop nu de mooiste Barolo's, die langzaam "op dronk" aan het komen zijn. Ruime keuze Barolo's uit de verschillende Barolo Sub-Regio's. De meeste Barolo's zijn Cantina Privata, recent ingekocht bij de wijnboer.

Sorteer producten op:
  •   Barolo - Ciabot Mentin - DOCG - 2011 - Domenico Clerico

    Barolo - Ciabot Mentin - DOCG - 2011 - Domenico Clerico

    Parker 94/100 punten

    88,00
    82,50
    Op voorraad
  •   Barolo DOCG Riserva - Bricco Voghera - 2009 - Azelia di Luigi Scavino

    Barolo DOCG Riserva - Bricco Voghera - 2009 - Azelia di Luigi Scavino

    Verbluffende complexiteit na meer dan 10 jaar rijping in de kelders - druiven komend van 75 jaar oude stokken.

    163,50
    147,25
    Op voorraad
  •   Barolo Riserva DOCG - Serralunga d'Alba - Cru Gabutti 2008 - Sordo Giovanni

    Barolo Riserva DOCG - Serralunga d'Alba - Cru Gabutti 2008 - Sordo Giovanni

    James Suckling 94/100 punten

    72,50
    Op voorraad
  •   Cavallotto Barolo MGA Bricco Boschis Riserva Vigna ‘San Giuseppe’ 2012 - Cavallotto

    Cavallotto Barolo MGA Bricco Boschis Riserva Vigna ‘San Giuseppe’ 2012 - Cavallotto

    97/100 Punten WineSpectator

    139,50
    Op voorraad

 

Oogstjaar Barolo 2004 - *****

Volgens de Gambero Rosso was het oogstjaar 2004 een 5 sterren oogstjaar, een absoluut top oogstjaar. 

Door de overvloedige regenval in het voorjaar van 2004 kon de bodem zich herstellen van de droogte uit 2003. Gedurende de zomer waren de temperaturen, niet te hoog, maar perfect voor de ontwikkeling en de groei van de druiven. Door het stabiele weer gedurende de oogstperiode konden de wijnboeren het meest optimale moment kiezen om hui druiven te oogsten.

 

Oogstjaar Barolo 2008 - ****

Volgens de Gambero Rosso was het oogstjaar 2008 een 4 sterren oogstjaar. 

Het oogstjaar 2008 was een uitdagend oogstjaar. Vooral tijdens het uitlopen van de knoppen in mei was er overvloedige regen en veel wind voor de periode van een maand, waardoor de groei van de plant vertraagde. Vanaf eind augustus brak er echter een lange periode van 50 dagen aan met perfecte weersomstandigheden. Veel zon, nauwelijks regen. Perfect om bij de oogst van de druiven eind oktober, begin november toch nog te kunnen vaststellen dat de kwaliteit van de druiven perfect was.

 

Oosgtjaar Barolo 2010 - *****

Volgens de Gambero Rosso was het oogstjaar 2010 een 5 sterren oogstjaar, een absoluut top oogstjaar. 

Het oogstjaar 2010 begon met een lange en strenge winterperiode, veel sneeuw was er te vinden op de heuvels in de Langhe. De waterreserves konden zo perfect worden aangevuld. Gedurende het begon van de zomer was er ook sprake van een overvloedige regenval. De eerste helft van augustus was koeler dan normaal gesproken. Vanaf half augustus verbeterden de weersomstandigheden. Tot in oktober waren de weersomstandigheden perfect met relatief hoge dag temperaturen en veel zon en koele nachten. Achteraf kan worden vastgesteld dat het een uniek wijnjaar was voor het maken van de allerbeste Barolo's. 

 

Oogstjaar Barolo 2011 - ****

Volgens de Gambero Rosso was het oogstjaar 2011 een vier sterren oogstjaar.

Het oogstjaar was een bijzonder oogstjaar, met een relatief vroege oogst en zeer lage opbrengst. De winter duurde voort tot en met maart. In april sloeg het weer totaal om en kregen de wijnboeren te maken met bovengemiddelde temperaturen. In augutus was het zelfd extreem wamr met dagtemperaturen boven de 30ºC. Gelukkig viel de temperatuur weer begin september terug naar gemiddeld en viel er ook regelmatig regen. Het was een veeleisend oogstjaar voor de wijnboeren vooral om het evenwicht te behouden tussen wijnstok, de bodem en het klimaat. Aan het eind kon bij de oogst worden vastgesteld dat de kwaliteit van de druiven perfect was. Helaas was wel sprake van een uitzonderlijk laag oogstvolume.

 

Oogstjaar Barolo 2012 - ****

Volgens de Gambero Rosso was het oogstjaar 2011 een vier sterren oogstjaar.

In eerste instantie was er sprake van een zeer milde winter. Eind januari tot midden februari sloeg de winter toe met temperaturen tot -15ºC. Zo koud was het in de laatste 20 jaar niet geweest. Na de extreme kou hield de winter aan met veel sneeuwval. Het voorjaar maart en april waren koel. In mei en juni verbeterde de temperatuur aanzienlijk met overvloedige regen. Het groeiproces versnelde hierdoor enorm. Helaas was de vruchtzetting hierdoor veel lager dan normaal, waardoor er sprake was van een relatief lage oogst. In de zomer hoge temperaturen met dagtemperaturen van 38°C. Vanaf midden oktober begonnen er grote verschillen tussen dag- en nacht temperaturen te ontstaan, hetgeen noodzakelijk is voor een hoge kwaliteit van de druiven. Bij het oogsten van de druiven kon worden vastgesteld dat de druiven voor de Barolo's van een meer dan uitstekende kwaliteit was, het volume was echter beperkt. 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »